Autovrije Zondag Leiden

Elke 2e zondag van september tijdens het Open Monumentenweekend wordt de Autovrije Zondag gehouden in de Leidse binnenstad. Op die dag vragen we aandacht voor schone lucht, en in bredere zin voor een beter milieu.

Eén van de activiteiten die op deze dag worden georganiseerd is de Lekker en Groenmarkt rond de Nieuwe Rijn. Op deze duurzame markt staan goederen die worden geproduceerd met oog op mens en milieu centraal. Daarnaast is er ruimte voor ideële organisaties rondom de thema’s milieu en duurzaamheid.

Op deze markt staat de Fietsersbond Leiden met een kraam vol informatie over Fietsdiefstal en natuurlijk nog vele ander onderwerpen omtrent fietsen, fietsbeleid, etc.

Dit jaar houden we een fietsdiefstalactie. (zondag 15 september 2013)

Onze fietsendief gaat diverse spectaculaire optredens verzorgen en laat daarbij zien welke sloten er totaal ongeschikt zijn om een fiets mee te beveiligen. Daarbij geven wij informatie hoe je je fiets het beste kunt beveiligen.

Als je lid wordt van de Fietsersbond, tijdens deze acties, krijg je een goedgekeurd ABUS fietskettingslot (€35) cadeau!

De Folder “Maak het fietsendieven lastig” is beschikbaar met tips en een registratiekaart.

Onderaan deze pagina is deze folder te downloaden.

Elektrisch fietsen heeft de toekomst!

Helaas geldt dit ook voor fietsendieven…

Op zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur vindt in een deel van de Leidse binnenstad de autovrije zondag plaats. Dat geeft ruim baan aan voetgangers en fietsers en… geeft schone lucht! De autovrije zondag vindt voor de achtste keer in Leiden plaats en auto’s, motoren, of ander gemotoriseerd verkeer, zijn tijdens deze middag niet welkom. Zo kunnen inwoners en bezoekers ervaren hoe aangenaam een autovrije binnenstad kan zijn. Op de Botermarkt wordt een Duurzame Markt georganiseerd. Hier kan men ook de nieuwste technische hoogstandjes bewonderen zoals elektrische auto’s, scooters en fietsen.

Elektrische fietsen zijn binnen enkele jaren enorm populair geworden. Was het eerst een hulpmiddel uitsluitend in gebruik bij ouderen, inmiddels is het voor het moderne stadsverkeer een aantrekkelijk alternatief geworden. Elektrisch fietsen koppelt enkele voordelen van het gewone fietsen, zoals gezond bewegen en gemakkelijk stallen, aan die van gemotoriseerd voortbewegen: snel en zonder zweten. Er is alleen een vet minpuntje aan elektrisch fietsen, de fietsen zijn aanmerkelijk duurder dan een gewone fiets. Inmiddels maakt de elektrische fiets al de helft uit van de winst die de reguliere fietsenhandel behaal. Het was dus een kwestie van wachten totdat ook de criminelen zich met deze lucratieve handel gingen bemoeien…

Het beveiligen van een elektrische fiets hoeft niet anders te zijn dan die van een gewone fiets: stal als het kan binnen of bewaakt, gebruik goede sloten en zet de fiets ergens aan vast. Sommige elektrische fietsen hebben bovendien het voordeel dat het paneeltje met de bediening er af gehaald kan worden bij het stallen. Dit werkt prima als een elektronische startonderbreking: zonder paneeltje is de fiets immers onbruikbaar. Elektrische fietsen waarbij dit niet kan, vormen momenteel echter een gewild doelwit van de fietsendieven…

De Fietsersbond demonstreert met de ludieke Fiets & Diefstalshow hoe bezitters van een gewilde elektrische fiets deze het beste kunnen beveiligen: welke sloten werken wel en welke niet. Voor deze dag haalt de Fietsersbond namelijk wederom de visueel aantrekkelijke show naar Leiden toe. Voor Iedereen zijn er folders beschikbaar met tips en een registratiekaart. De Fietsersbond is de belangenbehartiger van de fietsers in Nederland en zet zich ook in Leiden in voor betere fietsvoorzieningen, zoals voldoende fietsenrekken en veilige fietsroutes.

Autovrije Zondag Leiden 2013
[email protected]
www.autovrijezondagleiden.nl

Fiets & Diefstalshow: Marc Beek, [email protected], 06 533 95 823, www.beewise.nl

Tips tegen fietsdiefstal van de fietsendief:

http://www.beewise.nl/tips%20tegen%20diefstal.html

zie ook:

fietsdiefstalacties

fietsendief introduceerde fietsvissen op de autovrije dag

autovrije zondag leiden 15 september

folder_maak_het_fietsendieven_lastig.pdf

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.