Josie Dew; Een Gajin op de fiets; reizen door Japan

Josie Dew; Een Gajin op de fiets; reizen door Japan (Amsterdam, Arena, 2000. ISBN 90 6974 373 6)

Josie fietst zonder vast omlijnd plan door Japan. Ze heeft een scherp oog voor alledaagse details en doet daar verslag van in de voor haar zo kenmerkende vriendelijke en hilarische stijl. Het lijkt een meid dat in zeven sloten tegelijk loopt.

Als lezer leef je dus erg mee om achteraf telkens te merken dat ze vaak op het allerlaatste moment een situatie ten goede weet te keren. Het lijkt een tweede natuur van haar te zijn.

Japan blijkt fascinerend te zijn maar vooral, door de ogen van Josie, onbekend. Ze neemt ons mee naar verschillende eilanden en landschappen. Ze laat ons kennismaken met vissers, het straatleven en andere reizigers, huiskamers, gezinnen en de keukens van allerhand verschillende Japanners.

Josie is van huis uit kok en heeft dus een levendige belangstelling en fantasie voor voedsel. De stijl is “hapklaar” en uitermate geschikt voor mensen zich willen amuseren en op een heel informele wijze gedetailleerd kennis willen maken met alledaagse situaties en bijzondere mensen.

Vooruitlopen op de volgende “Fietsboekenrek”? http://www.cyclingaroundtheworld.nl/tipsadvice/paper_lx_nl.htm

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *