Fietsdiefstalacties

Fietsdiefstalacties worden gehouden om informatie te verstrekken over het veilig stallen van je fiets, goedgekeurde fietssloten, hoe zet je je fiets goed op slot, etc, etc. Bij deze Fietsdiefstalacties treedt meestal de Fietsendief op, die op spectaculaire wijze laat zien, welke sloten je dus niet moet aanschaffen!

Afgelopen jaren hebben wij een aantal Fietsdiefstalacties gedaan tijdens de ElCid-week in Leiden tot 2007.

Op de Politiedag in Leiden in 2007 en in Noordwijk in 2012.

Bij de introductieweek van de Leidse Hogeschool in 2011

Op de AutovrijeDag in Leiden op de 2e zondag in september vanaf 2012

Wij staan met een kraam vol informatie over Fietsdiefstal en natuurlijk nog vele ander onderwerpen omtrent fietsen, fietsbeleid, etc.

Als je lid wordt van de Fietsersbond, tijdens deze acties, krijg je een goedgekeurd ABUS fietskettingslot (€35) cadeau!

De Folder “Maak het fietsendieven lastig” is beschikbaar met tips en een registratiekaart.

Onderaan deze pagina is deze folder te downloaden.

Tips tegen fietsdiefstal van de fietsendief:

http://www.beewise.nl/tips%20tegen%20diefstal.html

Maak van de Autovrije Dag geen Fietsloze Dag (Fietsersbond adviseert over goed gebruik fietsloten).

Op de Autovrije Dag krijg je les van een ‘fietsendief’. Hij geeft de cursus ‘Hoe steel ik een fiets?’, en onthult hoe hij bij een fiets aan een paal, het slot binnen anderhalve minuut openkraakt door de fiets eenvoudig te roteren. Deze praktijkdocent laat zien op welke manier hij sloten kraakt, welke fietsen een makkie zijn en welke wat moeilijker tot bijna onmogelijk te stelen zijn. Met de demonstratie van de technieken van de Fietsendief wil de Fietsersbond iedereen stimuleren om goede sloten te kopen, te beschikken over twee verschillende sloten en de fiets aan de ‘vaste wereld’ te zetten.

De Fietsersbond waarschuwt ook tegen de aankoop van ‘gestolen fietsen’. “ Wie met een als gestolen geregistreerde fiets betrapt wordt, staat een fikse boete van 100 tot 400 euro te wachten. Daarbij komt een strafblad en inbeslagname van de fiets”.  De Fietsersbond hoopt dat door betere voorlichting eenieder zijn eigen fiets langer kan houden, geen fietsen gaat helen en daardoor de vicieuze cirkel van fietsdiefstal mede helpt doorbreken.

Jaarlijks worden er 800.000 fietsen gestolen. De meeste daarvan in de grote studentensteden.

De ‘fietsendief’ is aan het werk op de Autovrije Dag in Leiden op zondagmiddag 9 september tussen 12.00 en 17.00 uur op de Botermarkt. De Fietsersbond staat daar met een kraam op de Lekker en Groenmarkt. .

Voor meer informatie over Fietsdiefstal: http://www.fietsersbond.nl/fietsdiefstal

folder_maak_het_fietsendieven_lastig.pdf

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *