Gladheidsbestrijding 2015: een overzicht

zie ook: strooiroutes en meldpunt gladheidsbestrijding

Overzicht wel/niet gestrooide fietspaden 2014/2015:
(gemeldt via fietsersbond.nl/meldpunt en [email protected])

9 december 2014: Valkenburgerweg Rijnsburg/Oegstgeest niet gestrooid. Bruggetje Valkenburgerveerpad spiegelglad, minstens 1 persoon onderuit.

29 januari 2015: route Rijnsburg naar Biosciencepark Leiden: soms spekglad! (8.45-9.00h)
-rotonde Rijnsburgerweg bij Flora: niet gestrooid
-Rijnsburgerweg Rijnsburg en Oegstgeest: niet gestrooid
-Oude Rijnsburgerweg: gestrooid (of kwam het door het zand van de bouw?
-Brug Schoonzicht: spekglad
-fietspad langs A44: niet gestrooid
-Verlengde Wassenaarseweg Oegstgeest/Leiden: niet gestrooid
-Wassenaarseweg na Niels Bohrweg: gestrooid
-Max Planckweg: niet gestrooid
-Goliuspad: spekglad
-Zernikedreef: gestrooid = geen apart fietspad
-rotonde Darwinweg: niet gestrooid
-Darwinweg en Mendelweg: gestrooid

-03 februari 2015: hetzelfde verhaal als 29 januari, alleen was veel nu veranderd in een ijsbaan. (volgende keer schaatsen i.p.v. fietsen?)
Als er scholieren met hun voet op de grond langzaam fietsen, zegt dat toch wel iets, vele valpartijen onderweg.

-Waarom wordt er op een weg gestrooid en de fietsstrook wordt niet meegenomen? De auto’s gaan heus niet opzij, dus je wordt toch gedwongen op die ijsbaan te gaan fietsen!

-De Broekweg aan de kant van Oegstgeest (ten westen van de spoorlijn) was vanochtend niet gestrooid, en ook niet de bruggen over de Haarlemmertrekvaart bij Kwaaklaan en Kwaakwege.

-Het fietspad langs de Kennedylaan werd vanochtend blijkbaar alleen vanuit de autorijbaan gestrooid; dus was er niet gestrooid in de bochten, bijvoorbeeld bij  de brug naar het A. Van Schendelpad. Dat geeft een foutief gevoel van zekerheid en is gevaarlijk.

-Vandaag waren er in Oegstgeest alle vrijliggende fietspaden – en ook de Broekweg – goed gestrooid en sneeuwvrij; alleen sommige doorgaande autowegen (Kennedylaan tussen Haaswijklaan en Dorpsstraat, Langevoort) waren niet geruimd of gezouten. dus er werd beter gezorgd voor de Fietsers dan voor de autos.

-En in Rijnsburg hebben ze in plaats van gestrooid sneeuw geschoven, en daardoor werd de fietspad langs de Noordwijkerweg van Rijnsburg naar Noordwijk spekglad:

 

-Broekweg in Oegstgeest vanochtend niet gestrooid: De Broekweg aan de kant van Oegstgeest (ten westen van de spoorlijn) was vanochtend niet gestrooid, en ook niet de bruggen over de Haarlemmertrekvaart bij Kwaaklaan en Kwaakwege.

-Fietspad Kennedylaan gedeeltelijk niet gestrooid, In de omgeving van: Jan Hendrik Oortbrug: De fietspad langs de Kennedylaan werd vanochtend blijkbaar alleen vanuit de autorijbaan gestrooid; dus was er niet gestrooid in de bochten, bijvoorbeeld bij de brug naar het A. Van Schendelpad. Dat geeft en foutief gevoel van zekerheid en is gevaarlijk.
Fietsersbond Afdeling Oegstgeest – 4 February 2015 om 16:10:28: Het probleem is gereedgemeld. Uiteraard is er nu geen gladheid meer, maar wordt dit bij een volgende keer wel gestrooid?

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.