Oegstgeest

Contactpersoon:

Peter van Boxtel,

[email protected]

De afdeling Oegstgeest bestaat sinds begin jaren 90. In 2011 is een kerngroep opgericht die kernpunten in de gemeente heeft geinventariseerd, een presentatie voor gemeenteraadsleden heeft gehouden, de fietsbalans uitgevoerd en onlangs een is een seniorendag gehouden.

Op 21 juni werd een geslaagde seniorendag gehouden met 27 deelnemers, georganiseerd door de fietsersbond in samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid.
Aanwezig waren twee fietsdocenten, Astrid Topfer van het landelijk bureau en uit Oegstgeest Peter van Boxtel en ondergetekende.

In de ochtend kon men gebruik maken van de hulp o.a. een audicien, een bewegingsdeskundige en de plaatselijke fietsenmaker. Diverse verkeersituaties werden doorgenomen aan de hand van een powerpoint presenatie.

In de middag werd een parcours gereden bij het gemeentehuis, daarna een route door het dorp langs punten die onduidelijk of gevaarlijk zijn.

Daarna werd dit alles verzameld, de wethouder van Verkeer deelde certificatenen riep iedereen op om voor korte stukken de auto te laten staan en de fietste nemen. De deelnemers waren tevreden, zo ook de organisatoren.
Annemarie Klijnsmit