Direct naar inhoud
De Fietsersbond Regio Leiden

Wat doet de Fietsersbond?

De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Fietsen moet niet alleen veilig maar ook prettig en comfortabel zijn.
Wij strijden voor betere fietsvoorzieningen: snelle, comfortabele, veilige fietsroutes, goede stallingmogelijkheden en een fietsvriendelijke regelgeving. Want met betere fietsvoorzieningen kunnen meer mensen tot fietsen verleid worden.

Dat kan dankzij de steun van onze leden. De Fietsersbond heeft 35.000 leden, 150 afdelingen en 1500 actieve vrijwilligers, verspreid over heel Nederland.
Er word veel bereikt met overleg, actie en voorlichting

Op het landelijk bureau in Utrecht werken meer dan 40 professionals aan onderzoek, lobby, publiciteit en consumentenvoorlichting. De Fietsersbond vindt dat ons meest mens- en milieuvriendelijke voertuig de fiets veel meer aandacht verdient van beleidsmakers en politici. Uit onderzoek blijkt dat goede fietsvoorzieningen tot een hoger fietsgebruik leiden en dat een hoger fietsgebruik de verkeersveiligheid bevordert. Investeren in de fiets leidt dus tot minder verkeerslachtoffers en is tevens een stimulans voor gezond bewegen.

De Fietsersbond zet zich in voor alle zaken die het fietsen veiliger en plezieriger maken.
Een greep: veilige fietsroutes en kruisingen, beter onderhoud van fietspaden, meer en betere stallingmogelijkheden, goede producten, aanpak fietsdiefstal, dode hoekspiegels op vrachtwagens, digitale fietsrouteplanners.

De Fietsersbond geeft voorlichting over fietsen en fietsproducten, komt op voor de belangen van fietsers in het verkeer en doet onderzoek voor veilig, snel en gezond fietsen.
Leden ontvangen tweemaandelijks het tijdschrift Vogelvrije Fietser, boordevol fietsersnieuws, profiteren van speciale ledenvoordeel-acties en krijgen onder meer korting bij 500 fietsenwinkels in Nederland.
Op gemeentelijk en landelijk niveau weet de Fietsersbond heel wat voor elkaar te krijgen. Een greep uit de resultaten van de afgelopen jaren:

Meer veiligheid
-Duizenden klachten over slechte fietspaden en gevaarlijke verkeerssituaties verholpen
-Verplichting dodehoekspiegel op vrachtwagens
-Veilige fietsroutes naar scholen

Betere bereikbaarheid
-Fietsrouteplanner om zelf uw route samen te stellen
-Meer snelle, autoluwe, comfortabele fietsroutes
-Sluiting kleine spoorwegovergangen voorkomen

Minder diefstal
-Betere fietsrekken, uitbreiding stationsstallingen
Fietsberging wordt verplicht bij nieuwbouwwoningen
Ingebruikname landelijk fietsdiefstalregister