Strooibeleid gemeenten/Gladheidsbestrijding een overzicht 2012/2013

Strooibeleid 2012/2013
http://www.fietsersbond.nl/meldpunt-gladheidsbestrijding; [email protected]

December 2012:

Bij het vorige sneeuwbuitje viel het mij op dat je in Den Haag meteen platgereden werd door strooiwagens. In Loosduinen reden er twee achter elkaar.
Vanmorgen ben ik via de Ir Driessenstraat, Haarlemmerstraat en Witte Singel naar mijn werk gereden en heb nergens strooiwagens gezien. Ook heb ik niet gezien dat er gestrooid was: waar de sneeuw “weg” was, hadden auto’s gereden. (Leiden)

Rijnsburg: niet gestrooid: Valkenburgerweg tussen Waterboslaan en Oegstgeest, Fietspad einde Oranjelaan wordt nooit gestrooid of geschoven!

Januari 2013

week 3:

Rijnsburg:

Niet gestrooid: Valkenburgerweg tussen Waterboslaan en Oegstgeest, Fietspad einde Oranjelaan wordt nooit gestrooid of geschoven! Andere zijde Oranjelaan: alle sneeuw is op de fietsstrook geschoven zodat de fietsers noodgedwongen op de rijbaan moeten fietsen

Leiden:

Het is mij opgevallen dat de vastgestelde strooiroutes voor fietspaden op enkele stukken niet overeenstemmen met de door de Kadernota Bereikbaarheid vastgestelde hoofdfietsroutes:
Strooiroutes 2012-2013:
http://gemeente.leiden.nl/loket/inhoud/product/gladheidbestrijding/
Kadernota Bereikbaarheid (2009):
http://gemeente.leiden.nl/projecten/bereikbaarheid-portal/leiden-bereikbaar/
documenten
Bij mij in de buurt ontbreekt o.a. de schakel Damlaantunnel en de route over het LUMC terrein (Plesmanlaan-station). Daar is dus ook niet gestrooid.
Daarnaast is het nieuwe fietspad Diamantlaan niet gestrooid terwijl dit wel een strooiroute is.
De tunnel en de fietsroute Diamantlaan heb ik reeds gemeld bij de gemeente.

Een hoofdfietsroute in Leiden in oost-west richting loopt langs de Hoge Rijndijk en de Hoge Woerd.
Ik wijs u er op dat de gladheidsbestrijding niet of onvoldoende plaatsvond:
-op de Hogewoerd, daar lijkt niets of heel weinig gebeurd te zijn. Woensdag 16-2 was het daar nog ploeteren.
-Het fietspad langs de Rijndijk van oost naar west tussen de watertoren en de Hogewoerd is onvoldoende schoon. Woensdag waren maar een paar decimeter vrij zodat je angsvallig in de spoor moest blijven.
-NB De fietsers rijden tussen de Leiderdorpse brug en de watertoren allemaal langs het water op het Utrechts Jaagpad. Dat schijnt bij u niet bekend te zijn, het wordt niet schoongehouden.

Noordwijkerhout/Sassenheim:

Vanmorgen waren de fietspaden lang een doorgaande weg in de gemeente Noordwijkerhout geschoven. Het fietspad lang de provincialeweg N443 was om 8 uur niet geschoven.
In Sassenheim, gemeente Teijlingen, waren de fietspaden ook nog niet geschoven.

Week 4:

Rijnsburg:

Niet gestrooid: Fietspad einde Oranjelaan wordt nooit gestrooid of geschoven! Andere zijde Oranjelaan: alle sneeuw is op de fietsstrook geschoven zodat de fietsers noodgedwongen op de rijbaan moeten fietsen.
Positief punt: zondagavond werd er op het fietspad van de Oegstgeesterweg al geschoven cq gestrooid

Leiden:

Op het gehele pad naast ‘de Stinksloot’, haaks op Ravenhorst, is niets gestrooid en het is dan ook erg glad en gevaarlijk.

Heb op 15-1+17-1-2013 gebeld met de gemeente leiden over het fietspad Sis Heijsterpad nog steeds niet gestrooid. kreeg te horen staat in de planning 23-1-2013 nog steeds niet gestrooid!

Dichtbij 24jan13: Fietsersbond krijgt klachten over besneeuwde fietspaden http://www.dichtbij.nl/groot-leiden/lifestyle/zorg-en-welzijn/artikel/2609555/fietsersbond-krijgt-klachten-over-besneeuwde-fietspaden.aspx

Oegstgeest, Leiden
Een compliment voor alle mensen die de afgelopen weken de gladheid hebben bestreden. De fietspaden tussen Oegstgeest en Leiden, Merenwijk, waren prima te befietsen! Dank jullie wel!