ook dit jaar weer

Successvolle Fietsverlichtingsactie Oegstgeest op 4 november 2023

samen met Repaircafe Oegstgeest en Fietswinkel Van Hulst

FVA 2022

Licht aan, voor en achter! Alleen zo zijn fietsers veilig als ze in deze donkere maanden de weg op gaan. Op zaterdag 4 november stond de Fietsersbond Leiden – gesteund door fietswinkel Van Hulst en Repair Café Oegstgeest – klaar om fietsverlichting te controleren en repareren. Dat gebeurde in de stand op de stoep van het Dorpscentrum (Lijtweg 9), vanaf 10:00 to 15:00. uur.

 Iedereen met niet goed functionerende fietsverlichting kon bij het Dorpscentrum langskomen waar vrijwilligers de verlichting controleerden en niet werkende onderdelen vervingen. Bij de meeste fietsen die langskwamen waren de problemen snel opgelost. De actie was opgezet in samenwerking met het Repair Café Oegstgeest en rijwielhandel Van Hulst.

De volgende getallen zijn van toepassing:

  • ruim 20 verrichte reparaties
  • rond 15 nieuwe voor- en achterlichten gemonteerd
  • veel lege batterijen vervangen en contacten schoongemaakt
  • enkele naafdynamo’s weer op orde gekregen

Met deze getallen is de actie vergelijkbaar met acties in voorgaande jaren. Volgend jaar hoopt de Fietsersbond weer een dergelijke actie te organiseren op de eerste zaterdag van november.

 

IMG_4029

Categorieën